SoHam yoga studio Bergen op Zoom SoHam yogastudio

Studio

Welkom bij SoHam yoga studio. De studio bevindt zich op de eerste verdieping. Het is een warme en rustige omgeving waar je kan terugkomen naar jezelf en je verder kan ontwikkelen. Bij SoHam yoga studio worden er verschillende yoga vormen aangeboden door verschillende docenten. Zo is er altijd een yogastijl die bij je past. Je bent welkom voor een gratis proefles.

Corona Maatregelen

Voordat je naar de studio komt lees onderstaande richtlijnen:

1. Kom op tijd zodat we een rustige instroom kunnen waarborgen. De doorstroom is in 1 richting.

2. Trek thuis je yogakleding aan. De kleedkamer is buiten gebruik. Je kan wel omkleden op de wc indien nodig.
3. Voordat je de studio zaal ingaat is er een QR check door de docent in het halletje. Iedereen is welkom.

4. Pak een mand om daarin je schoenen en al je spullen in te doen.
5. We waarborgen minimaal 1,5 afstand tussen de yogaplekken, zodat je voldoende ruimte hebt.
6. Neem je eigen yogamat mee en yogamaterialen. Deze zijn eventueel ook aan te schaffen bij de yogastudio. Voor Proeflessers zijn er yogamatten beschikbaar.

7. Kom niet naar de studio wanneer er sprake is van verkoudheid. Dit geld ook wanneer je volledig bent gevaccineerd. Eventueel kan je online yogalessen volgen totdat je weer bent hersteld.
8. De studio heeft de nieuwste luchtfiltersystemen en we ventileren de ruimte voor en na iedere les.
9. Dat we voor elkaar mogen zorgen om fijn yoga te beoefenen. Dankjewel voor je medewerking!

De Studio

De yogastudio is gelegen aan het centrum van Bergen op Zoom, omgeven door groen en rust. De studio is licht en je kijkt uit over bomen en groen.  De studio is gelegen op de eerste verdieping. Er is een ruime kleedkamer aanwezig waar je kostbare spullen kan opbergen in een kluisje. In de kleedkamer staat altijd verse biologische thee en dadels klaar. Je kan ontspannen op de grote bank, thee drinken en eventueel een yogaboek lezen. Na iedere les drinken we altijd een kopje thee. Alle materialen die je nodig hebt voor een yoga les zijn aanwezig. Wees welkom!

Locatie en Parkeren

De studio bevindt zich aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 51. Je rijdt het terrein waar ook de Zoomvlietflat is gelegen. Het is het gebouw aan het einde van het terrein. De ingang is vooraan het gebouw. De deur is altijd 15 minuten voor aanvang van de les open en sluit wanneer de les begint.

Zo mogelijk kom met de fiets of te voet. Dit is beter voor het milieu en beter voor jezelf! Als je met de auto komt dan zijn er een aantal parkeer opties. Op het terrein kan je gelijk links parkeren bij de bordjes ‘bezoekers Zoomvlietflat’ of je rijdt verder het terrein op en parkeert achter het gebouw van studio. Wel zijn hier maar een beperkt aantal parkeerplekken. Verder kan je gratis parkeren aan de Halsterseweg en Noordzijde Zoom. Vanaf 18:30 is het ook gratis parkeren aan de Rijtuigweg.

Waar komt de naam SoHam vandaan?

De naam SoHam betekent in het Sankriet ‘ Ik Ben Dat’. Jouw kern in zijn puurste vorm zonder alle gedachten, gewoontes en uiterlijkheden. Iedereen mag er zijn en iedereen is welkom. SoHam is ook de klank van je ademhaling. Als je inademt door je neus hoor je de klank sooo en bij de uitademing hammm. Het brengt verstilling van de geest en concentratie.Docenten

Annemarie

In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Mijn lichaam was erg stijf en mentaal kwam er bij de eerste yogales al gelijk veel weerstand; wat was ik aan het doen op deze mat? Over de jaren heen ben ik de diepte gaan opzoeken en merkte ik dat er zoveel meer is dan dat we aannemen over onszelf.

In 2014 heb ik een yoga docenten opleiding gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna in Schotland een intense Ashtanga Yoga Teacher cursus gevolgd bij David Swenson en ben ik 1 maand naar India, de Himalaya’s afgereisd om te mediteren en yoga te beoefenen. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart. Altijd had ik de visie dat meerdere yogadocenten werkzaam zouden zijn bij de studio en dat er verschillende yogastijlen worden gegeven. Een plek om samen te komen, te verbinden en in vitaliteit te groeien. Ik volg regelmatig cursussen met vooraanstaande internationale yogadocenten en de laatste jaren integreer ik embodiment met Yoga. Ik geef Yin yoga, meditatie, ashtanga en vinyasa yoga lessen. Verder geef ik ook massages ernaast. Zie SoHam massages. Wanneer beweging en adem samen smelten wordt het een flow en meditatief. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Ik wil je graag in deze ervaring meenemen, om de ruimte en diepte in jezelf op te zoeken.

Blanca

Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met yoga. Direct voelde ik dankzij yoga een betere connectie met mijn lichaam. Een connectie die ik nooit eerder zo had gevoeld. Ik voelde mezelf opeens veel lichter en ik werd één met mijn lichaam. Sindsdien is de liefde voor yoga gaan groeien.

In 2012 heb ik een half jaar in Barcelona gewoond. In deze tijd heb ik verschillende yoga scholen gezien en heb ik verschillende lessen kunnen volgen, van Hatha- tot Kundalini yoga. Yoga heeft er voor gezorgd dat mijn astma aanvallen steeds minder werden.

Eenmaal terug in Nederland kwam ik in aanraking met Ashtanga yoga, deze stijl sprak mij het meest aan. In 2015 begon ik lessen te volgen bij Annemarie en sindsdien geniet ik nog steeds van iedere les. Ondertussen ben ik bezig om mijn studie bij Ashtanga Yoga Acadamy af te ronden als yoga docente.

Tijdens het volgen van mijn yogapad zijn het vooral de mensen die mij inspireren. Hun kalmte, beheersing, uitstraling en oprechte hulp. Mijn doel is om deze elementen ook aan jullie te bieden en hierin hopelijk een stuk mee te geven.

Carla

Zelf yoga beoefenen vind ik heerlijk, een cadeautje voor mezelf. Dit cadeautje wil ik graag doorgeven, aan jong en oud.
Naast de 200h TTraining heb ik me verdiept in yin yoga, kinderyoga, Ouder & kind yoga en mindfulness.
Yin yoga voelt voor mij als thuiskomen, het opzoeken van de stilte, het verdiepen van de practice.
Zeker in deze hectische maatschappij zijn rustmomenten waar je balans in je hoofd, hart en lijf ervaart, onmisbaar.
Het contact maken met de adem, de pranayama (prana = adem yama = controle) helpt mij daarbij enorm.
Yoga met kinderen is vooral een feestje! Het is heerlijk om te zien hoe kinderen in het moment kunnen leven en van de speelsheid van yoga kunnen genieten.
Elke keer bruist het en gebeurt er van alles. Soms werk ik individueel met een kind. Therapeutische kinderyoga is een mix van coaching en yoga. In een veilige omgeving wordt het kind gestimuleerd om op een speelse manier meer balans te krijgen in hun lijf en hoofd.
Ik ben dankbaar om deel uit te mogen maken van het SoHam team. Ik hoop je op de mat te ontmoeten.

Harry

Van huis uit ben ik een sportklimmer. Een prachtige sport, waar je veel kracht en balans bij nodig hebt. Yoga wordt meer gedaan door klimmers, en ik wilde wel eens Ashtanga yoga proberen. In 2016 kwam ik bij Annemarie terecht, en ze heeft me stevig op het yogapad gezet. Het voelde goed, al was ik zo stijf als een plank. Al snel volgde ik alle lessen die ik kon, om  er achter te komen dat een Ashtanga practice eigenlijk een lange, diepe meditatie is.

Na het eerste jaar van een 6-daags mysore practice ging mijn lichaam, mijn gevoelens en ook mijn levenshouding veranderen. Ik besloot om een Ashtanga Teacher Training te volgen om te verdiepen. Yoga is nu vast geïntegreerd in mijn leven. En nu wil ik graag anderen bekend maken met wat yoga voor je kan doen. Kom naar de Soham studio, en ervaar wat ontspanning door inspanning betekent.

Sandra

Ik ben begonnen met Hatha yoga omdat ik behoefte had aan ontspanning en een lichtere vorm van beweging. De yoga raakte me zo dat ik me hierin wilde verdiepen, ook voor mijn eigen ontwikkeling.
In 2014 ben ik begonnen met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Door yoga leer ik mezelf steeds beter kennen. Wat mijn behoeftes zijn en mijn grenzen. Het maakt dat je groeit en je eigen kracht vindt. Yoga is meer dan alleen ontspanning. Nu wil ik anderen ook deze ervaring meegeven en laten voelen wat yoga in je los kan maken en wat het je kan brengen. Voor iedereen is dat anders. Dat maakt het zo mooi.

Laura

In 2016 ben ik begonnen met het volgen van Body Balance lessen, een workout waarin bewegingen uit Yoga, Tai Chi en Pilates aan bod komen. Ik herinner mij goed dat mijn eerste deelname aan de les veel emotie in mij los maakte. Dit kwam vooral door de bewegingen, die mooi samenvloeien met een gecontroleerde ademhaling in combinatie met muziek. Alles viel opeens op zijn plek.

Dit is iets wat ik met mijn hart doe. Body Balance geeft mij ontspanning helpt me genieten en tegelijkertijd los te laten, maar het geeft me vooral mentale kracht.

Kort na mijn eerste les, was ik vastberaden mezelf hierin te ontwikkelen, Het heeft dan ook niet lang geduurd voor ik besloten had de BodyBalance Instructor opleiding te volgen van LesMills. Een programma dat oorspronkelijk opgericht is in Nieuw-Zeeland.

De kracht om jezelf te creëren, ligt bij jou. Ik zal je met passie en plezier begeleiden om tijdens de Yoga Balance les tot persoonlijke ontwikkeling te komen.

 

Sarah

Enkele jaren geleden begon mijn yogapad bij Annemarie, ik had al meerdere yogascholen bezocht, maar vond hier waar ik naar op zoek was: yoga met beide benen op de grond, maar waar je toch verdieping krijgt in de yoga en meer ervaart wat dit voor je kan doen. Ik merkte dat ik hierdoor mezelf beter leerde kennen en werd meer bewust van mijn lichaam, ook kreeg ik letterlijk weer ruimte om adem te halen, wat me weer erg helpt bij een andere sport die ik fanatiek beoefen : hardlopen. Ik kreeg mijn ademhaling beter onder controle en merkte zo dat mijn conditie vooruit ging, yoga vind ik daardoor ook een geweldige tegenhanger voor kracht -en conditie sport.

Doordat ik zoveel verandering merkte, wilde ik me er verder in verdiepen en heb ik afgelopen jaar mijn opleiding tot hatha docente in India voltooid. Waar beter dan in dit prachtige land waar de yoga vandaan komt en waar ik alles heb kunnen leren over yoga als levensstijl.

Tegenwoordig eist iedereen veel van lichaam en geest en ik vind dat we met yoga ons lichaam even iets teruggeven als beloning voor al het harde werken. Mensen meegeven wat yoga voor je kan doen ,meer ruimte creëren en balans vinden, en laten ervaren hoe je je lichaam en geest die rust kan geven: dat is wat ik wil bereiken als yogadocente.© Soham Yoga studio 2022
Burgemeester Stulemeijerlaan 51
4611 EH Bergen op Zoom
KVK : 63163527
NL63 TRIO 0390 5329 32
BTW nr.: NL001738039B39
06 - 523 71 932
info@sohamyogastudio.nl